schoonloopmatten

Waarom kiest iemand voor schoonloopmatten?

Deurmatten aanschaffen lijkt eenvoudig, maar waarom dan kiezen voor schoonloopmatten? Het antwoord zit hem eigenlijk al in het woord zelf. Schoonloopmatten kies je om de boel schoon te houden. Dat is ook precies wat schoonloopmatten doen. Het is zelfs zo dat een goede kwaliteit schoonloopmat wel 80% van het grof en fijne vuil opneemt. Dat scheelt een hoop in tijd en kosten om de rest van de vloerbedekking en vloeren schoon te houden. Ook voor de veiligheid is dit goed, omdat de bezoekers kunnen uitglijden en struikelen over vuil en vocht op de vloer.

Dat goede schoonloopmatten zoveel vuil opnemen

komt vooral omdat ze een wat ruwere bovenlaag hebben. Daardoor hebben ze een schrapende eigenschap. In de meeste gevallen zijn schoonloopmatten gemaakt van kunstvezels. De eigenschap van deze kunstvezels is dat ze snel drogend zijn, zodat je deurmat niet zo snel zal gaan schimmelen of muf gaat ruiken. Wil je een deurmat, die wel veel vocht opneemt, dan kun je beter kiezen voor de droogloopmat. De droogloopmatten zijn meestal gemaakt van katoen, wat wel weer veel vocht opneemt. Heb je een mat nodig in een zeer vochtige ruimte, of een ruimte met extra veel bevuiling, dan is de rubber mat weer beter geschikt.

schoonloopmattenHet schoonmaken van schoonloopmaten is erg simpel.  Met regelmatig stofzuigen is het meeste werk al gedaan. Met de borstel op de stofzuiger herstel je elke keer de vezels en ziet de mat er weer mooi uit. Naast het stofzuigen is het ook van belang dat de schoonloopmatten regelmatig met water en eventueel schoonmaakmiddel worden schoongemaakt. Dit kan met de hand gebeuren of afhankelijk van de grootte en het materiaal van de schoonloopmat, in de wasmachine. Ga je aan de gang met een borstel of doek, dan is het van belang te weten dat je niet moet wrijven, maar deppen om de vezels niet te beschadigen. Schoonmaken van schoonloopmatten is minder arbeidsintensief dan elke keer opnieuw de gehele vloerbedekking of vloer te moeten reinigen.

Een bezoeker, die je huis, kantoor- of bedrijfspand binnenkomt maakt als eerste kennis met de entree of voordeur. De uitstraling en identiteit van het bedrijf is meteen duidelijk, wanneer het logo of de bedrijfskleuren  meteen zichtbaar zijn. Dit kan heel mooi met de logomat. Elk logo en elke tekst is mogelijk om op de schoonloopmatten aan te brengen. Daarbij maakt het niet zoveel uit hoe groot de schoonloopmat moet zijn en hoe groot je het logo er op wil laten aanbrengen. Er zijn schoonloopmatten op maat en schoonloopmatten op rol verkrijgbaar. Eigenlijk is bijna alles mogelijk .

Kiezen voor schoonloopmatten is een goede keuze om op schoonmaakkosten en tijd te besparen en om de entree van je huis of bedrijf representatief aan te kleden.