Kokosmatten

Kokosmatten in vele kleuren en diktes

KokosmattenKokosmatten zijn een vertrouwd beeld in veel huishoudens en ingangen van winkels en andere bedrijven. Je kan haast zeggen ze komen nog steeds uit grootmoedertijd.
Dat wil echter niet zeggen dat ze achterhaald zijn, kokosmatten hebben nog steeds een goede borstelende werking op schoenzolen en zijn effectief in het verwijderen van grof vuil.

Kokosmatten worden gemaakt van de natuurlijke kokosvezel, ruw en daardoor goed borstelend werking. Ze zijn leverbaar in de verschillende dikte van 18mm, 20mm,24mm en 30mm. De reden hiervoor is dat ze normaal gebruikt worden in een uitsparing in de vloer, zoals het bedenke kruipluik of bij grote entrees. Deze uitsparingen hebben vaak verschillende diktes hetgeen de reden is waarom er verschillende diktes in kokosmatten zijn.

De 18mm versie is de meest verkocht en is leverbaar in 9 verschillende kleuren. Een kokosmat heeft normaal de vertrouwde kokoskleur maar kan dus ook in een gebleekte versie en kleuren als zwart, rood, groen, rood geleverd worden.

Kokosmatten worden normaal geleverd in verschillende rol breedtes

80 100 120 en 200 cm (beschikbaarheid is afhankelijk van de dikte) Wij kunnen uw kokosmat op maat snijden door een lengte van de rol te snijden. Verder op maat snijden kan op locatie met een stanleymes en liefst via de achterkant van de mat. Vermijd snijden via de voorkant. Bij het snijden kunnen er vezels loskomen, dit is normaal voor kokosmatten.
Wij adviseren dan ook om nieuwe kokosmatten te stofzuigen en uit te schudden om loszittende vezels te verwijderen.

Sinds kort zijn er ook alternatieven voor kokosmatten. Deze zijn gemaakt van naaldvilt, een synthetische vezel die als voordeel heeft minder snel te sluiten en veel langer mee te gaan. Deze nieuwe alternatieve kokosmatten worden geleverd met een gerecyclede rubber rug en zijn uit milieutechnisch oogpunt dat ook een goed alternatief voor de oude kokosmat.

Kijk ook eens bij borstelmatten voor buiten deze kunnen een goed alternatief zijn voor een kokosmat, echter dan wel in combinatie met bijvoorbeeld een droogloopmat of schoonloopmat voor binnen.